De 4e editie van de Webenable Hackathon zit erop en je kunt je dan ook niet meer aanmelden. Nagenieten of terugkijken kan wel: lees het artikel De 4e Webenable hackathon: het wordt steeds leuker! en bekijk daar ook de aftermovie van de Webenable Hackathon 2022.
Intussen maken wij plannen voor de volgende editie. Wil je er dan ook bij zijn? Stuur ons een e-mail met “Ja, ik ben er volgend jaar bij!”. Dan houden wij jou op de hoogte van de Webenable Hackathon 2023!
Voor de 4e keer organiseert Webenable de Webenable Hackathon 2022. Op donderdag 22 september komen developers en andere creatievelingen één dag samen om te hacken, te sparren en samen te werken aan hun ideeën.
Vanuit Webenable doen de meeste collega’s mee aan de hackathon. Maar andere developers en natuurlijk ook niet-developers zijn van harte welkom!
Wil jij met jouw skills een bijdrage leveren aan het uitwerken van een van de projecten? Heb je zin in een leuke dag vol ontwikkeling? Leuk!Wij ontvangen jou graag als deelnemer.
Programma
9:00 – 9:30 Inloop
9:30 – 10:00 Opening
10:00 – 12:00 Hacken
12:00 – 13:00 LUNCH
13:00 – 18:00 Hacking
18:00 – 20:00 DINERBUFFET
20:00 – 21:00 Demo’s
21:00 Afsluiting
Meld je nu aan als deelnemer
Projecten
Flight Simulator [doorontwikkeling)
Naam Flight Simulator zegt op zich genoeg. Het is 2 jaar geleden gelukt om een paneel en een stoel mee te laten bewegen met het stuur. Het jaar daarna is de simulator volledig werkend in kleine schaal, en dit jaar wordt het doel om dit groots te maken.
Halloweenable [doorontwikkeling)
Met behulp van 6 ‘short throw beamers’ geesten/spoken laten verschijnen in een raamopening. Dit jaar willen ze het nog meer gaan uitbreiden, misschien zelfs wel een geest uit het raam laten komen.
Webapp voor gebruik op mobiel: gaan de spoorbomen bijna dicht of kan ik rustig aan rijden/fietsen/lopen? Route plannen vanaf huidige locatie combineren met live GPS van treinen met (actuele) vertrektijden en leren van historische events.
Van schaaknotatie naar visuele trainer
Om schaakopeningen of eindspelen te leren, kan je een “lijn” zoals “1. e4 e5 2. Nf3 Nc6 3. Bc4 Nf6 4. Ng5 d5 5. exd5 Nxd5 6. Nxf7” naspelen op een bord of invoeren op een computer om het “door te stappen”. We maken een parser voor dit soort schaaknotatie en een interactieve UI met bord en stukken op een scherm. Op zich kan dit eindeloos uitgebreid worden: met een “speel verder tegen de computer”-feature (gebruikmakend van het open source project “StockFish”), een “dossier-feature” voor het handig organiseren van lijnen die je wil onthouden en een “test-feature” voor oefenen van verschillende lijnen na elkaar (random voorgeschoteld, eventueel met fout-analyse). Een eenvoudige versie van de “test-feature” gaan we in ieder geval maken.
Vogels voeren
We maken een vogelvoermachine die met behulp van een camera en een mobiele (web)app de eigenaar ervan in staat stelt te bepalen of een vogel voer krijgt of niet. Misschien zelfs door soorten vogels te herkennen? Vorig jaar is een eerste versie ontwikkeld waar veel van geleerd is. Dit jaar poging 2 from scratch!
Neem contact met ons op
We horen graag van jou en je hoort snel weer van ons!