Gasten Hackathon 2022

//Aanmelden gasten

De 4e editie van de Webenable Hackathon zit erop en je kunt je dan ook niet meer aanmelden. Nagenieten of terugkijken kan wel: lees het artikel De 4e Webenable hackathon: het wordt steeds leuker! en bekijk daar ook de aftermovie van de Webenable Hackathon 2022.

Intussen maken wij plannen voor de volgende editie. Wil je er dan ook bij zijn? Stuur ons een e-mail met “Ja, ik ben er volgend jaar bij!”. Dan houden wij jou op de hoogte van de Webenable Hackathon 2023!

Op donderdag 22 september wordt de Webenable Hackathon 2022 georganiseerd. Een inspirerende dag voor developers en andere creatievelingen die één dag samenkomen om te hacken en te werken aan een gaaf idee.

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waarbij teams non-stop aan de slag gaan om binnen een korte tijd, één dag in dit geval, een oplossing te vinden voor een probleem of idee. Aan het einde van de dag geven de deelnemers meestal een demonstratie. Het resultaat wordt dan gepresenteerd aan de aanwezigen, als het tenminste voldoende af is en de deelnemers het leuk vinden om te presenteren.

Voor veel mensen is softwareontwikkeling en programmacode schrijven een mysterie. Reden genoeg om op een laagdrempelige manier kennis te maken met hoe dat in de praktijk verloopt.

Wil jij komen kijken tijdens deze dag? Wij ontvangen jou graag als onze gast.​

Programma

16:30 – 17:00 Inloop

17:00 – 18:00 Rondkijken bij hacking

18:00 – 20:00 Dinerbuffet

20:00 – 21:00 Demo’s

21:00 Afsluiting

Meld je nu aan als gast

  JA, ik/wij ben/zijn graag te gast tijdens de Webenable Hackathon 2022 op donderdag 22 september.

  Aantal personen:

  Naar aanleiding van je aanmelding stemmen wij het programma af en rekenen op je komst donderdag 22 september. Ben je toch verhinderd? Kan gebeuren, laat je het ons even weten?

  Projecten

  Flight Simulator [doorontwikkeling)

  Naam Flight Simulator zegt op zich genoeg. Het is 2 jaar geleden gelukt om een paneel en een stoel mee te laten bewegen met het stuur. Het jaar daarna is de simulator volledig werkend in kleine schaal, en dit jaar wordt het doel om dit groots te maken.

  Halloweenable [doorontwikkeling)

  Met behulp van 6 ‘short throw beamers’ geesten/spoken laten verschijnen in een raamopening. Dit jaar willen ze het nog meer gaan uitbreiden, misschien zelfs wel een geest uit het raam laten komen.

  Gebruikte technologie: Websockets, Vue.js, beamers!

  VrijeDoortocht.nl [doorontwikkeling)

  Webapp voor gebruik op mobiel: gaan de spoorbomen bijna dicht of kan ik rustig aan rijden/fietsen/lopen? Route plannen vanaf huidige locatie combineren met live GPS van treinen met (actuele) vertrektijden en leren van historische events. 

  Van schaaknotatie naar visuele trainer

  Om schaakopeningen of eindspelen te leren, kan je een “lijn” zoals “1. e4 e5 2. Nf3 Nc6 3. Bc4 Nf6 4. Ng5 d5 5. exd5 Nxd5 6. Nxf7” naspelen op een bord of invoeren op een computer om het “door te stappen”. We maken een parser voor dit soort schaaknotatie en een interactieve UI met bord en stukken op een scherm. Op zich kan dit eindeloos uitgebreid worden: met een “speel verder tegen de computer”-feature (gebruikmakend van het open source project “StockFish”), een “dossier-feature” voor het handig organiseren van lijnen die je wil onthouden en een “test-feature” voor oefenen van verschillende lijnen na elkaar (random voorgeschoteld, eventueel met fout-analyse). Een eenvoudige versie van de “test-feature” gaan we in ieder geval maken.

  Vogels voeren

  We maken een vogelvoermachine die met behulp van een camera en een mobiele (web)app de eigenaar ervan in staat stelt te bepalen of een vogel voer krijgt of niet. Misschien zelfs door soorten vogels te herkennen? Vorig jaar is een eerste versie ontwikkeld waar veel van geleerd is. Dit jaar poging 2 from scratch!

  Neem contact met ons op

  We horen graag van jou en je hoort snel weer van ons!