Over ons

Over ons

We zijn een full service maatwerksoftware projectbureau. Bij ons kun je terecht voor een volledig internetconcept: van idee naar ontwerp tot ontwikkeling, hosting, beheer en doorontwikkeling. We richten ons op e-commerce webapplicaties in de cloud, op dit moment met 24 medewerkers.

Ontstaan

Webenable is in 2005 opgericht door Casper de Geus als eenmanszaak. In 2015 ontstonden plannen voor groei vanuit het idee dat webhops vaak langzaam waren voor de bezoekers en omslachtig in gebruik voor de medewerkers. En dat moet dus beter. Een samenwerking tussen de oprichters die bij elkaar ruim 40 jaar ervaring hadden met software ontwikkeling resulteerde in Webenable BV in het begin van 2017.

Sindsdien is Webenable gegroeid en zijn er een flink aantal succesvolle projecten afgeleverd.

Soorten projecten

Webenable ontwikkelt systemen die meestal beginnen met een e-commerce propositie. Dat kan een webshop zijn zoals www.houthandelonline.nl of www.mijnautomatten.nl, maar bijvoorbeeld ook een site die leads genereert waarbij de nadruk ligt op het automatiseren van het verwerken van de leads. Of bijvoorbeeld een systeem dat het uitkeren van miljoenen euro’s aan rente regelt voor de DSB Bank.

Bij alle projecten denkt Webenable, naast een snelle en goede gebruikerservaring, ook na over het optimaliseren en automatiseren van de omliggende processen. Hoeveel werk is het verwerken van een bestelling? Kan dit niet sneller/slimmer? Hoe bewerkelijk is het onderhoud aan een webshop? Is het toevoegen van nieuwe producten makkelijk genoeg?

Wanneer is Webenable interessant voor jouw bedrijf?

Als je een oplossing zoekt die optimaal aansluit bij wat je nodig hebt (en je realiseert dat je zelf waarschijnlijk nog niet helemaal in detail weet wat je precies nodig hebt) dan is Webenable de partij die samen met jou een plan maakt waar je achter staat. En dat plan wordt vervolgens gerealiseerd in software.
Dit werkt voor bedrijven die al een e-commerce propositie hebben die ze graag willen verbeteren, maar ook voor start ups of bedrijven die willen beginnen met e-commerce.

Webenable heeft uitsluitend succesvolle projecten opgeleverd!

En dat kunnen we blijven doen omdat er keien bij ons werken. Slimme mensen met uitgebreide technische kennis, een hands-on mentaliteit en een uithoudingsvermogen waar je u tegen zegt. Daar zijn we erg trots op.

En waar we ook trots op zijn, is onze eigen IoT-startup SensorTeam, waar we nieuwe technologieën ontwikkelen die we voor onszelf en onze premium klanten kunnen inzetten. In de afgelopen jaren is een IoT geluidsmeter ontwikkeld die 24×7 buiten geplaatst kan worden, gevoed wordt door een zonnepaneel en accu, en gebruik maakt van LoRa netwerktechnologie. Kijk eens op www.iotsoundsensor.com.

Ons kantoor

Ons bedrijf is gevestigd in een bijzonder smaakvol, oud kaaspakhuis in hartje Hoorn, tegen de prachtige haven aan. De sfeer bij ons is informeel en ongedwongen. We hebben altijd verse koffie en je bent van harte welkom!

Interesse in onze dienstverlening?

Zou je eens vrijblijvend willen praten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een kopje koffie met Casper. Bellen kan natuurlijk ook: 0229 850081.

Neem contact met ons op

We horen graag van jou en je hoort snel weer van ons!