Supersnelle e-commerce zonder beperkingen

Webenable ontwikkelt supersnelle websites. Lees hieronder waarom dit belangrijk is, hoe we dit doen, en waarom dit zo uniek is.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Niemand houdt ervan om te wachten. Vooral internetgebruikers niet. Als je te lang moet wachten zodra je ergens op klikt, is bij iedere klik de kans dat je iets anders gaat doen dan een bestelling plaatsen groter. Dus: als een bezoeker op je site is, wil je een zo goed mogelijke gebruikerservaring bieden zodat de kans op een conversie zo hoog mogelijk is.
Daarbij komt nog: Google wil maar 1 ding: de internetgebruiker de beste zoekresultaten bieden. Daarom heeft de snelheid van je website veel invloed op je positie in de zoekresultaten. Een snelle website is dus een voorwaarde voor online succes.

Hoe worden websites meestal snel gemaakt, en waarom is dit niet goed?

Veel gebruikte frameworks zoals WordPress, Magento, Laravel etc zijn van zichzelf traag. De oorzaak daarvoor ligt in de architectuur ervan, die mooie functies biedt, maar het geheel traag maken. Als in een webshop bijvoorbeeld een productpagina wordt opgevraagd door een bezoeker, wordt veel code uitgevoerd en dat kost tijd. Daarbij moet ook de betreffende productdata (inclusief de cross/upselling producten) nog uit een database worden opgehaald. Het is zeker geen uitzondering dat dit geheel 1000 miliseconde of meer kost, terwijl Google je site pas snel genoeg vindt onder de 200ms.

Een veelgebruikte oplossing om een website sneller te maken is page caching: nadat een server een webpagina heeft ‘gemaakt’ door alle code uit te voeren en gegevens uit de database op te halen, wordt dit resultaat opgeslagen. De volgende bezoeker krijgt het resultaat dan heel erg snel, en dat is een mooie oplossing! Of eigenlijk niet? Natuurlijk zorgt deze ‘page-caching’ voor een verbetering van de gebruikerservaring. Maar, dit kan alleen werken als de pagina’s die de bezoeker ziet geen gepersonaliseerde content bevat. Voor een webshop werkt page-caching dus niet meer zodra iemand de inhoud van de winkelmand bekijkt en gaat afrekenen. Juist terwijl de meeste mensen in dit traject afhaken. Wat Webenable betreft is dit dus geen goede oplossing.

Een andere oplossing zou kunnen zijn: meer capaciteit toevoegen. Je kunt een webapplicatie verdelen over meerdere servers. Een aparte server voor de database, plaatjes, foto’s, css en Javascript bestanden laten uitserveren door een CDN, en veel CPU cores in de applicatieserver. Stuk voor stuk goede stappen, maar zonde zolang je de kern van het probleem, een langzame webapplicatie, niet oplost.

Hoe doet Webenable dit?

In essentie is het heel eenvoudig: hoe minder een computer hoeft te doen, hoe minder tijd ervoor nodig is. Webenable ontwikkelt al sinds 2015 aan het Hydrazine framework, dat volledig gericht is op snelheid door efficiënt gebruik van resources. Daarbij zijn door de herbruikbare blokken in het framework veelvoorkomende functionaliteiten die iedere e-commerce applicatie heeft snel door onze software ontwikkelaars te realiseren.

Het Hydrazine framework is snel, biedt herbruikbare onderdelen, maar slechts tot op een bepaald niveau. Daardoor zijn er nooit beperkingen aan wat er ontwikkeld moet worden: alles is mogelijk, want de business en gebruikerservaring staan voorop!

Een Hydrazine webshop biedt dus een optimale ervaring voor zowel bezoeker als medewerker, en snelheden van minder dan 50ms per page request worden gegarandeerd.

Waarom is dit zo uniek?

De indexeerbaarheid en inhoud van een website kun je achteraf altijd optimaliseren. Maar een langzame website snel maken, dat gaat meestal niet. Bij Webenable hebben we met het Hydrazine framework dit probleem in de basis opgelost, en dat is uniek. Zeker in combinatie met het feit dat we samen met de klant de best mogelijke aanpak kunnen bedenken. Inclusief het automatiseren van processen ter verhoging van de efficiency.

Wil jij ook een supersnelle website?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kopje koffie of een belafspraak met Casper. Samen komen jullie er dan snel achter of een Hydrazine webapplicatie voor jouw bedrijf interessant is.

Neem contact met ons op

We horen graag van jou en je hoort snel weer van ons!