AI integratie

Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven hun processen kunnen optimaliseren en hun concurrentievermogen vergroten. Eerder hebben wij al een artikel geplaatst wat volledig door ChatGPT gegenereerd werd. Op deze pagina laten we je een aantal eenvoudige voorbeelden zien.

Lees het artikel hier >

Wat is AI (of eigenlijk: LLM)?

Wanneer we het tegenwoordig over AI hebben, hebben we het eigenlijk over LLMs (Large Language Models), of dus eigenlijk: taalmodellen. Een taalmodel is een vorm van AI die in staat is om teksten te begrijpen en teksten te genereren.

Een AI begrijpt dus ook de vraag: wat ben jij? En kan daar antwoord op geven. Hieronder stellen we de vraag aan de AI.
 

JEROEN:
ChatGPT, kan jij uitleggen wat jij precies bent?

CHATGPT:
Ik ben ChatGPT. ChatGPT is een AI-programma gebaseerd op de GPT (Generative Pretrained Transformer) architectuur. Dit betekent dat ik getraind ben op een grote hoeveelheid tekst om te kunnen begrijpen en genereren van mensachtige tekst. Mijn training stelt me in staat om een breed scala aan vragen te beantwoorden en taken uit te voeren, zoals het verstrekken van informatie, vertalen van talen en zelfs het creëren van kunst via tekst-naar-beeld AI (zoals DALL-E).

Ik werk door het analyseren van de tekst die je invoert en het genereren van een relevant antwoord gebaseerd op patronen en informatie die ik heb geleerd tijdens mijn training. Ik heb ook toegang tot extra tools zoals een geïntegreerde browser om informatie op te zoeken, en de mogelijkheid om bestanden te lezen die door gebruikers zijn geüpload voor specifieke taken.

Ai

Wat voor soort dingen kunnen allemaal gebouwd worden met behulp van AI?

In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij hebben voor onze klanten al enkele leuke implementaties mogen maken. Bijvoorbeeld een applicatie die ingestuurde teksten uit verschillende bronnen analyseerde en op basis daarvan een juridische brief opstelde.

Ook een leuke vermelding: onze ex-collega Tristan heeft FindYourTriggers hiermee gebouwd. Zijn applicatie analyseert geschreven teksten om te achterhalen wat je slechte gewoontes zijn, en hoe je deze kunt verbeteren.

We hebben deze pagina interactief gemaakt, door wat voorbeelden toe te voegen van ChatGPT-API implementaties. Verveel je je bijvoorbeeld? Dan kan je ChatGPT vragen om een paar activiteiten te bedenken. En zo staan er meer interactieve voorbeelden op deze pagina. 

ChatGPT, ik verveel me!

Verveel je je? Geen probleem! We kunnen ChatGPT vragen om een lijstje van 5 willekeurige activiteiten, voor iemand die zich verveelt. En om het extra leuk te maken vragen we ChatGPT om creatief te zijn bij de laatste 2 punten van dit lijstje.

Wat is een API?

Een API is de manier waarop applicaties (bijvoorbeeld een website, of een app op je telefoon) kan 'praten' met andere software. Een bekend voorbeeld is software die integreert met je boekhoudpakket. En in dit geval biedt OpenAI een API aan waarmee hun AI-functionaliteiten geintegreerd kunnen worden in jouw software.

Heb je in het bovenstaande blok op de 'Bedenk 5 activiteiten' knop geklikt? Op dat moment werd er door ons, via de ChatGPT-API, een verzoek verstuurd naar ChatGPT om deze lijst te genereren.

Schema AI Api

API voorbeelden

We hopen dat het nu wat meer duidelijkheid is rondom de termen AI en API. Hieronder staan nog een aantal interactieve voorbeelden van ChatGPT-implementaties.

Heb je nog meer ideeën nodig waar je een ChatGPT-implementatie voor zou kunnen gebruiken? Laten we het aan ChatGPT zelf vragen. Klik op de knop hieronder, en wij sturen, via de ChatGPT API, dit verzoek naar ChatGPT.

Waarom is Pim nog wakker?

 

Op een late, stille nacht is iedereen in huis in diepe slaap, behalve Pim. Hij sluipt met zijn favoriete knuffel Beer naar buiten voor een groot avontuur. Ook zijn knuffel Konijn en Monster willen mee, maar Pim had beloofd dat alleen Beer mee mocht. Met fonkelende sterren boven hem begint Pim zijn nachtelijke reis door de slapende stad, met Beer stevig in zijn armen en een glimlach op zijn gezicht.

 

We like to think ahead

ChatGPT/gebruiken voor vertalingen

ChatGPT kan op verschillende manieren worden gebruikt voor vertalingen. Als je bijvoorbeeld een tekst hebt die je wilt vertalen naar een andere taal, kun je de tekst eenvoudigweg in de chat invoeren en vragen om de vertaling in de gewenste taal. Ik kan je helpen met vertalingen van en naar meerdere talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, en nog veel meer.

Waarom is Pim nog wakker?

 

Op een late, stille nacht is iedereen in huis in diepe slaap, behalve Pim. Hij sluipt met zijn favoriete knuffel Beer naar buiten voor een groot avontuur. Ook zijn knuffel Konijn en Monster willen mee, maar Pim had beloofd dat alleen Beer mee mocht. Met fonkelende sterren boven hem begint Pim zijn nachtelijke reis door de slapende stad, met Beer stevig in zijn armen en een glimlach op zijn gezicht.

 

Generated art by A.I./Kunstmatige Intelligentie voor Artistieke Expressie

Software zoals Photoshop, Midjourney en DALL·E zorgt voor een opmerkelijke vooruitgang in digitale creativiteit. Deze tools gebruiken geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie om afbeeldingen te maken die soms moeilijk te onderscheiden zijn van menselijke creaties. Ze hebben een grote invloed op de creatieve industrie. Zie hieronder enkele beelden met als basis het verhaal van Pim.

Pim gaat op avontuur
Pim zijn beer
Monster en konijn
Het Raam van Pim

We provide new opportunities and growth

Uw eigen AI integratie?/Neem contact met ons

Interesse in een AI integratie voor uw bedrijf? Dan kunnen wij u helpen. Of wilt u bijv meer weten over AI? U kunt dan bijvoorbeeld 1 van onze AI presentaties bij ons volgen.