Publicaties &
Events

Lees over ons bedrijf en onze evenementen.

 • Artikel in Westfriese Zaken over de Webenable Hackathon

  Een throwback naar de Webenable Hackathon 2023

 • Betonblock Westfriese Zaken

  Betonblock wil wereldwijd groeien. Hiervoor is automatisering nodig. Webenable is gespecialiseerd in dit soort automatisering en heeft voor Betonblock een systeem ontwikkeld waarmee Betonblock haar doelstellingen kan behalen. In Westfriese Zaken vertelt Joris Heilig hoe hij samen met Webenable de stappen zet om zijn doel te bereiken. Hieronder lees je het volledige artikel.

 • Webenable hackathon 2021
  wo. 20 sep. 2023

  Webenable Hackathon 2023

  Op 14 september 2023 was het tijd voor alweer de vijfde Hackathon.

 • Texel Fly-In 2023
  do. 31 aug. 2023

  Texel Fly-In 2023

  De Texel Fly-in wordt jaarlijks georganiseerd om de General Aviation te promoten, ook wel de kleine luchtvaart genoemd. Iets wat Webenable maar al te graag steunt.

 • Outdoor Stereo 2023
  ma. 28 aug. 2023

  Outdoor Stereo 2023

  Eind augustus was het weer zover: het festivalweekend in Hoorn! Op zaterdag stond het Outdoor Stereo-festival op de planning. Met artiesten als Bizzey, La Fuente en hardstyleduo Frequencerz kon het niet anders dan een mooi feestje worden.

 • Collega Xander fietste Luik-Bastenaken-Luik

  Onze collega Xander fietste de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Hij doet al lang aan wielrennen, maar voor deze uitputtingsslag was een serieuze aanpak nodig. Echt iets voor een software ontwikkelaar die houdt van meten, analyseren en planmatig een doel bereiken. Hieronder lees je zijn verslag. Team Webenable is erg trots op hem!

 • Trots op onze geslaagde werkstudenten: Cas, Thomas en Valentijn

  Bij Webenable zijn we enorm trots om te verkondigen dat onze werkstudenten - Cas, Thomas en Valentijn - geslaagd zijn voor hun eindexamen. Thomas en Valentijn streven naar het hoogst haalbare, en het is dan ook zeker een speciale vermelding waard dat Thomas cum laude zijn gymnasium heeft afgerond.

 • Het Transformeren van Bedrijfsprocessen met Kunstmatige Intelligentie: Webenable's Innovatieve Oplossingen

  PROMPT: ChatGPT, neem de rol aan van directeur van Webenable en schrijf een blogartikel van ongeveer 800 woorden dat interessant is voor potentiële klanten. Het artikel gaat over hoe Webenable kunstmatige intelligentie (zoals ChatGPT) gebruikt om klanten te helpen hun processen te optimaliseren. Verzin een goede titel en maak gebruik van alinea's en tussenkopjes.

 • Webenable CO2

  Nog steeds denken maar weinig mensen na over de hoeveelheid energie die een website, webshop of een app gebruikt. De meeste mensen denken wellicht dat dat allemaal wel meevalt, maar toch schieten de datacentra als paddenstoelen uit de grond. En dat komt omdat het daar allemaal gebeurt. Als je lekker op de bank Netflix aan het kijken bent terwijl je op je telefoon door een webshop scrollt, wordt er op dat moment voor jou best wel wat energie verbruikt. De totale energieconsumptie van het internet wereldwijd is groter dan het totale energieverbruik van het Verenigd Koninkrijk.

 • Webenable hackathon 2022

  Het is 22 september 2022, de ballonnen staan buiten, de spandoeken hangen en binnen is ons kantoor weer omgetoverd tot een omgeving waar flink gehackt gaat worden, met alles wat daar (volgens ons) bij hoort. Net als vorig jaar schijnt het zonnetje al, de ‘Webenable-kasteeltjes’ van bakkerij Van den Berg worden naar binnen gedragen, de goodiebags staan klaar, koelkasten zijn gevuld en Thai Restaurant Buriram staat als vanouds in de startblokken om het avondeten te regelen: het ziet ernaar uit dat het weer een gave dag gaat worden!

 • Webenable automatiseren

  Je hoort de laatste tijd vaak dat er door personeelstekorten allerlei dingen niet kunnen, langer duren en/of duurder zijn. Voor afnemers van producten en diensten is dat lastig, en voor ondernemers betekent dit dat hun bedrijf stagneert en in ieder geval hun groei ernstig beperkt wordt.

 • Meer omzet door een supersnelle Hydrazine webshop!

  Ben je op zoek naar een supersnelle webshop die er heel mooi uitziet en veel bezoek aan kan? Wil je dat het aantal bezoekers groeit, orders en omzet toenemen maar breid je liever je team niet teveel uit? En wil je niet over 3 jaar tegen beperkingen aanlopen waardoor je weer opnieuw moet beginnen? Neem dan contact op en kom erachter waarom Webenable je beste optie is!

 • Bootenable

  IJs en vis moet je nemen als het er is! En dat hebben we gedaan. Op de prachtige zomerse 11de van augustus jl, met temperaturen rond de dertig graden, lag er in de haven van Hoorn een boot voor ons klaar.

 • Webenable hackathon 2022

  Op donderdag 22 september aanstaande organiseert Webenable voor de 4e keer een hackathon. Tijdens deze inspirerende dag komen developers en andere creatievelingen samen om te hacken, te sparren en te werken aan gave, niet-werkgerelateerde projecten. Vanaf vandaag kunnen deelnemers en bezoekers zich aanmelden voor de Webenable Hackathon 2022.

 • Webenable open dag 2022

  De Webenable Open Dag, die vorige week plaatsvond in het kantoor aan de Bierkade in Hoorn is behoorlijk uit de hand gelopen. Tussen zeker dertig mensen ontstond een fanatieke, onaangekondigde gaming competitie. Jong en oud drongen zich om de grote schermen in de zogenoemde Beachroom. Een bezoeker van 13 jaar versloeg daar een ervaren F1 gamer en dat heeft zelfs nog even geleid tot een heuse uitwisseling van strategieën. Ook raakten diverse mensen hier en daar betrokken bij spontane sparringssessies. Twee groepen van C#- en PHP developers deden verschillende pogingen om hun ideeën ter plekke te gaan uitwerken. Ondanks waarschuwingen over de werk-vrije middag konden zakelijke relaties en zelfs familieleden zich er vaak niet van weerhouden om wat haalbaarheidschecks te doen.

 • Webenable open dag 2022

  Op vrijdag 25 maart aanstaande openen we onze deuren voor de Webenable Open Dag. Een dag voor iedereen die wel eens wil weten wat wij hier doen, hoe we het doen, welke games we spelen en wat we erbij eten. Familie, vrienden, opdrachtgevers, stadsgenoten en andere geïnteresseerden, zijn vanaf 13:00 uur van harte welkom op onze fijne locatie aan Bierkade 4A in het centrum van Hoorn.

 • Halloween(able)

  In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 oktober zijn er maar liefst 500 enthousiaste griezel-liefhebbers naar de Bierkade gekomen, die met hun smartphone wel 1.703 spoken hebben opgeroepen. Het oude kaaspakhuis waar we zijn gevestigd, bood het perfecte decor voor dit spooktaculair mooie event ter ere van Halloween in de historische binnenstad van Hoorn. Onder de naam Ghostenable organiseerden we vorig jaar de 1.0 versie die zo’n groot succes was, dat het absoluut naar meer smaakte!

 • Webenable hackathon 2021

  Op 14 oktober 2021 was het weer zover: de derde editie van de Webenable Hackathon. Dit keer hebben we ervoor gekozen om ook enthousiastelingen van buitenaf deel te laten nemen. Hierdoor ontstond een grotere groep, een grotere diversiteit aan projecten en meer gezelligheid! Het hoofdthema dit jaar ging over spoken. Niet ieder project hoefde hier iets mee te doen, maar er spookte voldoende om ons oude kaaspakhuis komende Halloween om te toveren tot spookhuis. Kijk de video, en lees snel verder hoe het resultaat hiervan komende Halloween voor iedereen onthuld wordt!

 • Webenable hackathon 2020

  Onlangs werd het complete kantoor van Webenable getransformeerd tot één groot hackathon bolwerk. Het doel? Een dynamische dag voor onze ontwikkelaars om iets te maken wat zij zélf leuk vinden, gecombineerd met teambuilding en gezelligheid. Team Ghostenable, Team Annoyatron IOT, Team Microsoft Flight Simulator 2020 Motion Platform en ‘Team’ Kenteken scan app, bedachten creatieve oplossingen voor hun technische uitdagingen.

 • Webenable hackathon 2019

  Eind november 2019 transformeerde Webenable voor een dag in ‘WebenCable’. We organiseerden voor het eerst een heuse hackathon! Een creatief event waarop ons team non-stop aan de slag ging, om in korte tijd een inventief en werkend item te produceren. Tegelijkertijd geen leuker moment om aan de teambuilding te werken, dan het creëren van een propeller aangedreven ‘kabelbaan’ door ons complete kantoor. Want dat was het beoogde eindresultaat.

 • Tel Aviv

  Graag blikken we terug op een bijzonder event dat Casper in september 2019 heeft bijgewoond. Door onze Google Cloud accountmanager Marjam Bahari werd hij uitgenodigd voor de Google Cloud Learning Experience in Tel Aviv. Dit bijzondere evenement was opgezet voor verschillende doeleinden.

 • MoneyCare

  Hoe fijn is het dat je als financieel advieskantoor je klanten zonder veel rompslomp aan een lening kunt helpen? Daarvoor moet je vanaf nu bij serviceprovider MoneyCare zijn. Voor die partij hebben wij het proces voor het aanvragen van consumptief krediet volledig geautomatiseerd. Denk je eens in: geen documenten meer heen en weer e-mailen tussen klant en bank én contracten automatisch genereren. En dat allemaal AVG-proof. Hoe? We leggen het hier graag uit!

 • Business foto

  Hebben kredietbemiddelaars het naast hun core business al druk genoeg met de zorgplicht voor hun klanten, begin mei kwam daar de rompslomp rond de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bij. Voor Frisia.nl hebben wij een systeem ontwikkeld dat het extra werk rond deze beide verplichtingen tackelt. Lees hier hoe!

 • Coding computer

  Werken in de cloud is handig, maar dat kan je ook meer geld kosten dan nodig is. Sterker nog, veel bedrijven betalen onnodig veel cloudkosten. Voor een van onze klanten hebben we daar een mooie oplossing voor geïmplementeerd. Door, heel simpel eigenlijk, een soort timer aan de server te hangen. Hoe dat werkt? Lees verder!

 • Minig-rig

  De Bitcoin breekt record na record. Ook Cryptocurrencies in het algemeen zijn hot en in hoog tempo ontstaan er nieuwe coins. Als ICT-bedrijf is het interessant om deze stroming te volgen en om daar misschien zelfs in te investeren.

 • Speed

  Als je een webshop exploiteert met heel veel producten, wordt vaak gekozen voor Magento. Onterecht. Ook in WordPress kun je prima een webshop maken. Hier lees je hoe Webenable dat mogelijk maakt.

Komende events

Geen geplande events