Publicaties &
Events

Lees over ons bedrijf en onze evenementen.

 • Het Transformeren van Bedrijfsprocessen met Kunstmatige Intelligentie: Webenable's Innovatieve Oplossingen
  wo. 24 mei

  Het Transformeren van Bedrijfsprocessen met Kunstmatige Intelligentie: Webenable's Innovatieve Oplossingen

  PROMPT: ChatGPT, neem de rol aan van directeur van Webenable en schrijf een blogartikel van ongeveer 800 woorden dat interessant is voor potentiële klanten. Het artikel gaat over hoe Webenable kunstmatige intelligentie (zoals ChatGPT) gebruikt om klanten te helpen hun processen te optimaliseren. Verzin een goede titel en maak gebruik van alinea's en tussenkopjes.

  Lees meer >
 • Wander Streefkerk
  di. 2 mei

  Webenable ontwikkelt tool Rente.dsb.nl

  Op 17 december 2021 is het faillissement van de voormalige DSB Bank geëindigd. Bij het einde van het faillissement bleef na het verkopen van de resterende lening- en hypotheekportefeuilles zo'n vijftig miljoen euro over. Dit bedrag moest worden verdeeld over de spaarders van DSB die mogelijk nog in aanmerking kwamen voor voldoening van de niet-ontvangen rente. Ook konden mensen rente aanvragen voor bijvoorbeeld hun minderjarige kind, een overleden persoon, een bedrijf, stichting of vereniging. Webenable ontwikkelde de tool op de website rente.dsb.nl waarmee de spaarders zich konden aanmelden en waarmee het rentebedrag werd berekend.

  Lees meer >
 • Webenable CO2
  wo. 28 dec. 2022

  CO2 footprint van webshop: iets om rekening mee te houden

  Nog steeds denken maar weinig mensen na over de hoeveelheid energie die een website, webshop of een app gebruikt. De meeste mensen denken wellicht dat dat allemaal wel meevalt, maar toch schieten de datacentra als paddenstoelen uit de grond. En dat komt omdat het daar allemaal gebeurt. Als je lekker op de bank Netflix aan het kijken bent terwijl je op je telefoon door een webshop scrollt, wordt er op dat moment voor jou best wel wat energie verbruikt. De totale energieconsumptie van het internet wereldwijd is groter dan het totale energieverbruik van het Verenigd Koninkrijk.

  Lees meer >
 • Webenable hackathon 2022
  ma. 3 okt. 2022

  De 4e Webenable hackathon: het wordt steeds leuker!

  Het is 22 september 2022, de ballonnen staan buiten, de spandoeken hangen en binnen is ons kantoor weer omgetoverd tot een omgeving waar flink gehackt gaat worden, met alles wat daar (volgens ons) bij hoort. Net als vorig jaar schijnt het zonnetje al, de ‘Webenable-kasteeltjes’ van bakkerij Van den Berg worden naar binnen gedragen, de goodiebags staan klaar, koelkasten zijn gevuld en Thai Restaurant Buriram staat als vanouds in de startblokken om het avondeten te regelen: het ziet ernaar uit dat het weer een gave dag gaat worden!

  Lees meer >
 • Meer omzet door een supersnelle Hydrazine webshop!
  do. 15 sep. 2022

  Meer omzet door een supersnelle Hydrazine webshop!

  Ben je op zoek naar een supersnelle webshop die er heel mooi uitziet en veel bezoek aan kan? Wil je dat het aantal bezoekers groeit, orders en omzet toenemen maar breid je liever je team niet teveel uit? En wil je niet over 3 jaar tegen beperkingen aanlopen waardoor je weer opnieuw moet beginnen? Neem dan contact op en kom erachter waarom Webenable je beste optie is!

  Lees meer >
 • Webenable automatiseren
  do. 15 sep. 2022

  Personeelstekort? Dit kun je oplossen met automatisering!

  Je hoort de laatste tijd vaak dat er door personeelstekorten allerlei dingen niet kunnen, langer duren en/of duurder zijn. Voor afnemers van producten en diensten is dat lastig, en voor ondernemers betekent dit dat hun bedrijf stagneert en in ieder geval hun groei ernstig beperkt wordt.

  Lees meer >
 • Bootenable
  wo. 14 sep. 2022

  Bootenable en Veerbootenable

  IJs en vis moet je nemen als het er is! En dat hebben we gedaan. Op de prachtige zomerse 11de van augustus jl, met temperaturen rond de dertig graden, lag er in de haven van Hoorn een boot voor ons klaar.

  Lees meer >
 • Webenable hackathon 2022
  vr. 29 jul. 2022

  Webenable kondigt 4e hackathon aan

  Op donderdag 22 september aanstaande organiseert Webenable voor de 4e keer een hackathon. Tijdens deze inspirerende dag komen developers en andere creatievelingen samen om te hacken, te sparren en te werken aan gave, niet-werkgerelateerde projecten. Vanaf vandaag kunnen deelnemers en bezoekers zich aanmelden voor de Webenable Hackathon 2022.

  Lees meer >
 • Webenable open dag 2022
  vr. 1 apr. 2022

  Webenable Open Dag loopt uit de hand

  De Webenable Open Dag, die vorige week plaatsvond in het kantoor aan de Bierkade in Hoorn is behoorlijk uit de hand gelopen. Tussen zeker dertig mensen ontstond een fanatieke, onaangekondigde gaming competitie. Jong en oud drongen zich om de grote schermen in de zogenoemde Beachroom. Een bezoeker van 13 jaar versloeg daar een ervaren F1 gamer en dat heeft zelfs nog even geleid tot een heuse uitwisseling van strategieën. Ook raakten diverse mensen hier en daar betrokken bij spontane sparringssessies. Twee groepen van C#- en PHP developers deden verschillende pogingen om hun ideeën ter plekke te gaan uitwerken. Ondanks waarschuwingen over de werk-vrije middag konden zakelijke relaties en zelfs familieleden zich er vaak niet van weerhouden om wat haalbaarheidschecks te doen.

  Lees meer >
 • Webenable open dag 2022
  wo. 9 mrt. 2022

  25 maart: Webenable Open Dag

  Op vrijdag 25 maart aanstaande openen we onze deuren voor de Webenable Open Dag. Een dag voor iedereen die wel eens wil weten wat wij hier doen, hoe we het doen, welke games we spelen en wat we erbij eten. Familie, vrienden, opdrachtgevers, stadsgenoten en andere geïnteresseerden, zijn vanaf 13:00 uur van harte welkom op onze fijne locatie aan Bierkade 4A in het centrum van Hoorn.

  Lees meer >
 • HouthandelOnline
  ma. 28 feb. 2022

  Omzet x20 in 5 jaar door automatisering

  Eind 2016 kwamen wij in contact met HouthandelOnline. Zij hadden contact gezocht met onze bovenburen Semwerkt, omdat ze meer bezoek en conversies op hun webshop wilden. Op dat moment was hun webshop een Magento webapplicatie die niet optimaal was ingericht. Hierdoor was de site traag, liep soms vast in het afrekenproces (de bezoeker kreeg dan een witte pagina en kon niet verder afrekenen) en het installeren van de Google Analytics module zorgde voor nog meer problemen. Semwerkt overtuigde de klant van het feit dat de website herbouwd moest worden, en stuurde ze door naar Webenable.

  Lees meer >
 • Halloween(able)
  di. 9 nov. 2021

  Het was een spooktaculair mooie Halloween(able)

  In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 oktober zijn er maar liefst 500 enthousiaste griezel-liefhebbers naar de Bierkade gekomen, die met hun smartphone wel 1.703 spoken hebben opgeroepen. Het oude kaaspakhuis waar we zijn gevestigd, bood het perfecte decor voor dit spooktaculair mooie event ter ere van Halloween in de historische binnenstad van Hoorn. Onder de naam Ghostenable organiseerden we vorig jaar de 1.0 versie die zo’n groot succes was, dat het absoluut naar meer smaakte!

  Lees meer >
 • Webenable hackathon 2021
  za. 23 okt. 2021

  Webenable Hackathon 2021: hier spoken developers

  Op 14 oktober 2021 was het weer zover: de derde editie van de Webenable Hackathon. Dit keer hebben we ervoor gekozen om ook enthousiastelingen van buitenaf deel te laten nemen. Hierdoor ontstond een grotere groep, een grotere diversiteit aan projecten en meer gezelligheid! Het hoofdthema dit jaar ging over spoken. Niet ieder project hoefde hier iets mee te doen, maar er spookte voldoende om ons oude kaaspakhuis komende Halloween om te toveren tot spookhuis. Kijk de video, en lees snel verder hoe het resultaat hiervan komende Halloween voor iedereen onthuld wordt!

  Lees meer >
 • Gesprekshulp bij kanker
  wo. 18 nov. 2020

  Webenable ontwikkelt de app Gesprekshulp bij kanker

  Onlangs werd de app Gesprekshulp bij kanker gelanceerd, gericht op het helpen van patiënten en hun naasten bij het gesprek met hun arts. Met de gratis app is het mogelijk om het gesprek voor te bereiden, op te nemen en thuis terug te luisteren. Privacy staat voorop: alle informatie wordt alleen op de smartphone opgeslagen. Webenable heeft deze nuttige app mogen ontwikkelen in opdracht van Stichting Kanker.nl.

  Lees meer >
 • Webenable hackathon 2020
  di. 27 okt. 2020

  Webenable Hackathon 2020: creatief aan de slag met meerdere technische uitdagingen

  Onlangs werd het complete kantoor van Webenable getransformeerd tot één groot hackathon bolwerk. Het doel? Een dynamische dag voor onze ontwikkelaars om iets te maken wat zij zélf leuk vinden, gecombineerd met teambuilding en gezelligheid. Team Ghostenable, Team Annoyatron IOT, Team Microsoft Flight Simulator 2020 Motion Platform en ‘Team’ Kenteken scan app, bedachten creatieve oplossingen voor hun technische uitdagingen.

  Lees meer >
 • Webenable hackathon 2019
  vr. 6 dec. 2019

  De eerste Webenable Hackathon: een propeller aangedreven kabelbaan

  Eind november 2019 transformeerde Webenable voor een dag in ‘WebenCable’. We organiseerden voor het eerst een heuse hackathon! Een creatief event waarop ons team non-stop aan de slag ging, om in korte tijd een inventief en werkend item te produceren. Tegelijkertijd geen leuker moment om aan de teambuilding te werken, dan het creëren van een propeller aangedreven ‘kabelbaan’ door ons complete kantoor. Want dat was het beoogde eindresultaat.

  Lees meer >
 • Tel Aviv
  di. 1 okt. 2019

  Google Cloud Learning Expedition Tel Aviv

  Graag blikken we terug op een bijzonder event dat Casper in september 2019 heeft bijgewoond. Door onze Google Cloud accountmanager Marjam Bahari werd hij uitgenodigd voor de Google Cloud Learning Experience in Tel Aviv. Dit bijzondere evenement was opgezet voor verschillende doeleinden.

  Lees meer >
 • Mijnautomatten home
  ma. 9 sep. 2019

  Razendsnelle e-commerce webapplicatie voor Mijnautomatten.nl

  Wie voor zijn personenauto of bedrijfswagen op zoek is naar nieuwe automatten is bij Mijnautomatten.nl aan het juiste adres. Voor vrijwel ieder merk en model auto zijn in de webshop de juiste automatten te bestellen via een overzichtelijk bestelproces.

  Lees meer >
 • MoneyCare
  ma. 30 jul. 2018

  Nieuw, snel en anders: een volledig digitale ‘mijn-omgeving’ voor MoneyCare

  Hoe fijn is het dat je als financieel advieskantoor je klanten zonder veel rompslomp aan een lening kunt helpen? Daarvoor moet je vanaf nu bij serviceprovider MoneyCare zijn. Voor die partij hebben wij het proces voor het aanvragen van consumptief krediet volledig geautomatiseerd. Denk je eens in: geen documenten meer heen en weer e-mailen tussen klant en bank én contracten automatisch genereren. En dat allemaal AVG-proof. Hoe? We leggen het hier graag uit!

  Lees meer >
 • Business foto
  do. 31 mei 2018

  Zo helpt procesautomatisering Frisia.nl bij de zorgplicht en AVG

  Hebben kredietbemiddelaars het naast hun core business al druk genoeg met de zorgplicht voor hun klanten, begin mei kwam daar de rompslomp rond de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bij. Voor Frisia.nl hebben wij een systeem ontwikkeld dat het extra werk rond deze beide verplichtingen tackelt. Lees hier hoe!

  Lees meer >
 • Coding computer
  ma. 30 apr. 2018

  Alleen kosten maken als je werkt (dus niet ’s nachts)

  Werken in de cloud is handig, maar dat kan je ook meer geld kosten dan nodig is. Sterker nog, veel bedrijven betalen onnodig veel cloudkosten. Voor een van onze klanten hebben we daar een mooie oplossing voor geïmplementeerd. Door, heel simpel eigenlijk, een soort timer aan de server te hangen. Hoe dat werkt? Lees verder!

  Lees meer >
 • Stoplicht
  wo. 28 mrt. 2018

  Mogelijk prijs voor audiosysteem met IoT-geluidssensoren van ons dochterbedrijf SensorTeam

  Wat is het toch gaaf als dingen lukken. Nog geen jaar geleden zetten we de eerste stappen in de wereld van Internet of Things (IoT) en nu doen we met onze dochteronderneming SensorTeam serieus mee in dit domein. Onze draadloze IoT-geluidssensoren werken al op muziekfestivals en jongerenontmoetingsplekken en we hebben er het nieuws mee gehaald. Nu bestaat zelfs de kans dat we er een prijs mee winnen!

  Lees meer >
 • Grafixart
  vr. 16 feb. 2018

  Zo verdien je geld met een snelle website

  Hoe snel de investering in een snelle, professionele website zich uitbetaalt, heeft die in Houthandelonline.nl wel bewezen. Enkele weken na de oplevering kwamen er drie keer zoveel bestellingen binnen als voor de herbouw en optimalisatie, en de omzet is verviervoudigd. Hoe Webenable dat voor elkaar heeft gekregen? Door twee belangrijke kwesties op te lossen: traagheid uit de website te halen en het bestelproces veel efficiënter te maken.

  Lees meer >
 • Minig-rig
  zo. 17 sep. 2017

  Cryptocurrencies versus ethisch verantwoord ondernemen

  De Bitcoin breekt record na record. Ook Cryptocurrencies in het algemeen zijn hot en in hoog tempo ontstaan er nieuwe coins. Als ICT-bedrijf is het interessant om deze stroming te volgen en om daar misschien zelfs in te investeren.

  Lees meer >
 • Speed
  zo. 15 jan. 2017

  15.000 producten in WordPress/WooCommerce? Geen probleem!

  Als je een webshop exploiteert met heel veel producten, wordt vaak gekozen voor Magento. Onterecht. Ook in WordPress kun je prima een webshop maken. Hier lees je hoe Webenable dat mogelijk maakt.

  Lees meer >

Komende Events