wo. 20 sep. 2023

Webenable Hackathon 2023

Op 14 september 2023 was het tijd voor alweer de vijfde Hackathon.

Hackathon 2023 (after-blog-artikel)

Op 14 september 2023 was het tijd voor alweer de vijfde Hackathon. Bij aankomst op de Bierkade in Hoorn was de lucht strakblauw, stonden de vlaggen en ballonnen al klaar, kwamen de eerste deelnemers binnen en werden de taartjes van Van den Berg’s banketbakkerij en Healthy & Sweets klaar gezet. Alle ingrediënten voor een mooie dag!

Dit jaar heeft de Hackathon voor het eerst een thema: duurzaamheid. Een steeds relevanter thema, want wie houdt zich hier tegenwoordig nou niet mee bezig? Deze Hackathon werd gesponsord door Homewizard. Zij ontwikkelen slimme meetapparatuur om bijvoorbeeld jouw energieverbruik mee in kaart te brengen. Een van hun developers was deze dag aanwezig om met ons mee te denken. Daarnaast hadden we ook bezoek van wethouder Arthur Helling. Hij heeft onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille en was erg benieuwd hoe we dit thema zouden vertalen in de verschillende projecten.

Een van onze collega’s hield zich met een grote groep deelnemers bezig met de vraag hoe je, met een dynamisch energiecontract, kan anticiperen op de energieprijzen en jouw stroomafname iedere dag het best kan plannen. Dit wordt dan in de zogenoemde Kostenbesparingsapp gegoten, zodat je te allen tijde toegang hebt tot deze informatie. Daarnaast hadden we ook het project ‘Werkplek op zonne-energie’ waarbij Casper een proof of concept maakte van een werkplek die 100% op zonne-energie werkt. Hierbij werden ook de mogelijkheden onderzocht om laagspanning te gebruiken voor een hogere efficiëntie.

Maar er zijn ook genoeg projecten met een ander thema dan duurzaamheid. Want ook dát mag. Bij een Hackathon mag eigenlijk alles, zolang het maar leuk is en niet het bedrijfsdoel dient. Zo werd er gewerkt aan een Efteling Wachttijden Dashboard, een Flight Simulator die echt beweegt en de ‘Emballagenable’ waardoor je straks niet meer je lege blikjes hoeft te tellen voor je ze meegeeft aan de boodschappen bezorger. In de video kun je helaas wel zien dat dit trouwe werkstudent Cas zijn baantje kost, maar we bedenken wel weer iets anders voor hem.

[lees verder onder de video]

Bekijk de aftermovieOverzicht van projecten tijdens de Webenable Hackathon 2023

 • De Kostenbesparingsapp
 • Emballagenable
 • Werkplek op zonne-energie
 • Flight Simulator die echt beweegt
 • Efteling Wachttijden Dashboard
 • Kunstmatige intelligentie: hoe werkt dit in basis?
 • Quantum computing: wat is dit nu eigenlijk?
 • Het werd een hele gezellige, relaxte maar vooral inspirerende dag. Er werd door alle deelnemers hard gewerkt, maar er was ook meer dan genoeg tijd voor een hapje en een drankje. Op naar de 6e editie van de Hackathon!

  Wil jij er volgend jaar ook bij zijn of heb je andere vragen en/of opmerkingen?
  Neem dan contact met ons op!