Exposar

Volledige digitalisatie processen, integratie camera's en klantportaal

Exposar

Onze/ Opdrachtgever Exposar

Exposar maakt foto's van fashion (kleding). Ze doen dit in opdracht van kledingmerken die dit niet zelf kunnen, en het doel is natuurlijk voornamelijk om kleding online te kunnen verkopen.

Ze maken hiervoor gebruik van Styleshoots foto apparaten. Dit zijn grote machines die zorgen voor optimale belichting en kleuren.
Het maken van productfoto's is een handmatig arbeidsintensief proces. Kleding moet gestreken en netjes op een mannequin geplaatst worden. Dat kunnen we helaas niet automatiseren. Maar het proces dat volgt, ging bij Exposar óók handmatig, en dat gebrek aan schaalbaarheid hield de groei flink tegen.

We ontwikkelden een applicatie in de cloud die het hele proces vanaf het maken van de foto automatiseert. Inclusief het versturen van foto's naar het bedrijf dat de foto nabewerking doet. We verdiepten ons ook in de Styleshoots apparatuur en maakten een koppeling zodat de hoeveelheid handelingen na het maken van de foto tot een minimum gereduceerd werd.
Vervolgens ontwikkelden we een klantportaal waarin de klanten hun foto's zelf kunnen downloaden. Ook als ze na bijvoorbeeld een jaar een bepaalde foto zelf niet meer kunnen vinden.

Daarnaast legt Exposar zich toe op het verrijken en genereren van meta-data, waardoor zij naast hoge kwaliteit foto/video ook nog de meest uitgebreide meta-data over het onderwerp mee kunnen leveren aan haar klanten.