Pagespeed

Dat is hoe lang het duurt om deze pagina op te vragen bij onze server.

Wat is/Page speed

Page speed, ofwel paginasnelheid, verwijst naar de hoeveelheid tijd die nodig is om de inhoud van een specifieke webpagina volledig te laden. Het kan worden gemeten vanaf het moment dat een gebruiker het URL-adres invoert of op een link klikt tot het moment waarop de volledige pagina op het scherm wordt weergegeven. Page speed kan worden beïnvloed door verschillende factoren zoals de serverprestaties, de grootte van de pagina, en de structuur van de code.

Culture

Every
Second
Counts

Pagespeed belangrijk

Google Page Speed/Uitgelegd

Google Page Speed is een set van tools die door Google wordt aangeboden om webontwikkelaars te helpen de snelheid en prestaties van hun websites te analyseren en optimaliseren. Het biedt zowel inzichten als aanbevelingen om websites sneller te laten laden en beter te laten presteren op zowel desktop- als mobiele apparaten.

Pagespeed is belangrijk!

Paginasnelheid is een cruciaal aspect voor zowel de gebruikerservaring als de zoekmachineoptimalisatie.

Waarom/Belangrijk

 • Een snelle website biedt een betere gebruikerservaring. Bezoekers hebben de neiging om weg te klikken van websites die te lang duren om te laden, wat leidt tot een hoger bouncepercentage.
 • Er is aangetoond dat websites met een snellere laadtijd een hogere conversieratio hebben. Elke seconde telt; een vertraging van slechts een seconde kan leiden tot een significant verlies aan conversies.
 • Met een snellere website kunnen bedrijven meer sales genereren, vooral in de e-commerce sector.
 • Google heeft paginasnelheid aangemerkt als een rankingfactor voor zoekresultaten. Een snellere website heeft dus een betere kans om hoger te ranken in de zoekresultaten, wat leidt tot meer zichtbaarheid en organisch verkeer.
  • Betere Gebruikerservaring
  • Hogere Conversie
  • Betere Sales
  • Hogere SEO waarde

  Hoe realistisch/is deze meting

  De pagespeed die je bovenaan onze pagina ziet is niet helemaal realistisch. De tijd die daar wordt weergegeven omvat niet alleen de tijd die onze server nodig heeft om de pagina te genereren, maar ook de roundtrip-tijd naar onze server en terug. De roundtrip-tijd is de tijd die het duurt voor een verzoek om van de gebruiker naar de server te reizen en vervolgens terug naar de gebruiker. Daarom is de tijd die onze server daadwerkelijk besteedt aan het genereren van de pagina slechts een fractie van de totale tijd die je ziet.

  We like to think ahead

  Wat is/mijn snelheid eigenlijk?

  Benieuwd naar de snelheid van jouw eigen website? Vul onderstaand formulier in om naar onze paginasnelheidstest te gaan en ontdek hoe je presteert.

  Hoe snel is
  jouw website?

  Voer hieronder jouw website in